Basketbolcular Zihinsel Engelli Çocuklarla Buluştu


Çankaya İş Okulu Spor Kulübü'nün Sosyal Destek Programı (SODES) desteği ile yürüttüğü 'Özel Sporcular Ligde' projesi kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımının oyuncuları okulu ziyaret ederek, zihinsel engelli çocuklarla bir araya geldi.

Ziyarette basketbolculara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Mete Babaoğlu eşlik etti. Ziyarette konuşan Başkan Mehmet Özcan, sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Yine bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında zihinsel engelli çocuklarımızla bir araya geldik. Amacımız bu zihinsel engelli çocukların toplumun dışında olmadıklarını hissettirmek, daha sosyal yaşam için katkı sunmak, onları içimizde, aramızda görmek ve bu kapsamda onlarla söyleşi, çeşitli etkinlikler yapmaktır. Bunun yanın da hafta sonu oynayacağımız gerek bayanlarda Fenerbahçe maçı, gerekse erkeklerde oynayacağımız Pınarkarşıyaka maçlarına bu çocuklarımızı davet etmek istedik. Nitekim bu buluşmayı burada gerçekleştirdik. Gerçekten öğrencilerin aktiviteye katılımları, bize verdikleri destek ve burada yaşadığımız coşku bizim bu projeye ilerleyen zamanlarda da destek vermemize ön ayak oldu" dedi.
Bu okulun dışında Mersin'de bu durumda olan diğer okullara da ziyaret gerçekleştireceklerini belirten Özcan, "Elimizden geldiğince onların toplumun bir parçası olduğunu hissettireceğiz. Biz ilk adımı attık. Buraya geldik ziyaret ettik. Tabi ki bundan sonra ikinci adımda da belki bu çocuklarla beraber bir spor etkinliği yapacağız yada başka etkinliklere bu çocuklarımızı dahil edeceğiz. Bunları belli bir program çerçevesinde yapacağız" şeklinde konuştu.
Çankaya İş Okulu Müdürü Nizamettin Kürem ise okullarında 120 zihinsel engelli çocuğun bulunduğunu dile getirerek, "Bu projeyi Mersin Valiliğimiz destek olmakta. Projenin amacı, ilimizde dünyanın en popüler branşı kabul edilen futbolu dezavantajlı olan özel sporcu gençlere futbol eğitimi faaliyeti düzenleyerek, gençlerin sosyalleşmesi, fiziksel kapasitelerinin geliştirilerek, zihinsel gelişim ve becerilerini daha üst düzeye çıkartmaktır. Ayrıca, toplum içinde daha üretken ve saygı duyulan bireyler olmalarını sağlamak, cesaret ve öz güvenlerinin artmasını sağlayarak kaliteli yaşamlarının desteklenmesi spor müsabakaları ile başarılı olma ve başarının mutluluğunu yaşatmak projedeki nihai amacımızdır. Projenin önemi ise, Mersin ili merkezinde tespit edilen 14 yaş üstü futbol eğitimi alabilecek özel sporcu 24 gencimize Çankaya İş Okulu Spor Kulübü'nde futbol eğitimi verilerek, bu alanda bilgi ve beceri sahibi sağlamaktır. Proje bitiminde özel sporcu gençlerimizi Türkiye Özel Sporcular Federasyonunu Futbol Ligi turnuvalarına katılarak başarı elde etmeleri sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Müdür Kürem tarafından Başkan Özcan'a teşekkür plaketi verildi. Daha sonra ise projenin pastası kesildi. Ziyaretin sonunda ise basketbolcularla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren zihinsel engelli çocuklar, basketbolculardan imza almayı da unutmadı. Bazı basketbolcuların potaya smaç vurmasını ise çocuklar, heyecanlı gözlerle izledi.

İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ