Başkan Akgün: "Asıl Engel, Engellilerin Farkında Olmamaktır"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve gönüllü vatandaşların yardımıyla 15 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi. Hasan Akgün, "Asıl engel, engellilerin farkında olmamaktır" dedi.


Büyükçekmece Belediyesi, Büyük Avrasya Gayrimenkul Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çelik ve Aydınlı Grup'tan İlyas Kavurmacı'nın desteği ile düzenlenen programda 15 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, 60 kişilik Büyükçekmece Gökkuşağı Engelli İzci Grubu çocuklarına da kıyafet hediye edildi. Programdaki konuşmasında, "Asıl engel, engellilerin farkında olmamaktır" diyen Başkan Akgün, “Buradaki amaç, toplumun dikkatlerinin bir noktaya çekilmesidir. Bunu belediye olarak her sene 2-3 kez tekrarlıyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Akgün, engelli vatandaşları Gökkuşağı Engelli İzci Grubu adı altında bir araya getirmeye çalıştıklarını belirterek, "Burada engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin birbirlerini tanımalarını sağlamakla beraber, 'hiçbir şey yapamayacak' denilen bu kardeşlerimize birçok alanda eğitim vererek kendilerinin ne kadar maharetli olduklarını ve daha öncesinde düzenlenen izci kampında ne kadar başarılı olduklarını gördük. Bu başarı, onların engelleri teker teker aştıklarını gösteriyor” diye konuştu.

Engellerin kaldırılması konusunda üstlerine düşen görevi her zaman yerine getirecekleri söyleyen Doğan Çelik ise, “Bizim yaptığımız vicdani görevdir, aynı zamanda sorumluluktur. Ama toplum öyle dejenere olmuş ki örf ve adetlerimizden, manevi duygularımızdan çok uzaklaşmışız. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Engelli çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa kapımız ardına kadar açıktır” dedi.

Konuşmaların ardından Gökkuşağı Engelli İzci Grubunun şarkılarıyla renklenen program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. Program sonrasında Başkan Akgün, tekerlekli sandalyesini alan vatandaşlarla bir araya geldi. Tekerlekli sandalyesini alamayan Hatice Kasa adlı kadının ise evine gidilerek hem tekerlekli sandalyesi teslim edildi, hem de kendisi ziyaret edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ