Bakırköy'de kamp şenliği

Bakırköy Belediyesi Engelli ve Kimsesiz Çocuklar Yeni Yıl Kamp Şenliği Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu,CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel,CHP Engelliler Kurulu üyesi Hakkı Erman Eranıl ve binlerce engelli ve kimsesiz çocuk ile ailelerinin izlediği Kamp Şenliğinde Bakırköy Belediyesi Zihinsel Engelliler Blues Dans Grubu’nun gösterisi, işitme engellilerin 10. yıl marşı,ünlü yönetmen Ülkü Erakalın’ın eski Türk Filmleri eşliğinde şarkıları,Aytaç Naşit Aşkan ve Özgür Akdemir ile Kerim-Selim Altınok kardeşler yönetimindeki Engelsiz Orkestra konseri de yer aldı.



Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yaptığı konuşmada yaz kampıyla ilgili bilgi vererek,”5 yıldır Fethiye Ölüdeniz’e Bakırköy’deki 8-18 yaş gençlerimizle beraber kimsesiz çocukları ve İstanbul genelinde oturan engelli kardeşlerimizi aileleriyle beraber mayıstan eylüle kadar tatile götürüyoruz. Şu ana kadar 11.408 kişi ücretsiz olarak yaptığımız bu yaz kampından yararlanmıştır. Bunun içinde 3.700’ü de engelli ve ailesidir. 

Engelli kardeşlerimizin anılarında yer edindiğimizi umuyorum. Ben de her yıl kampa gidiyorum ve gördüğüm muhteşem bir tatil geçiriyorlar. Bizim kampımızda sadece havuza, denize girmek yok yabancı dil dersi, resim, ebru çalışmaları da yer alıyor hatta ata biniyorlar. Sosyal devlet anlayışımızın gereği de insanımıza özellikle de engelli kardeşlerimize değer vermeye devam edeceğiz. Ayrıca buradan bütün belediye başkanlarına seslenmek istiyorum: Artık biz tek olmak istemiyoruz. Bu projeyi hayata geçirebilirsiniz. 

Gelin biz de nasıl uyguladığımız konusunda sizlere yardımcı olalım. Bir engelli kardeşimizin yüzünde beliren bir gülücüğün bedeli olamaz.Elele verirsek mutlu insanlar ülkesi oluruz. Bunu bu kardeşlerimizden esirgemeyin” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da ,” Toplumumuzun ayrıştırılmaya çalışıldığı bir dönemde Bakırköy Belediye’mizin yaptığı bu yaz kampı çok önemli. Gerçekten burada olmaktan ve sizlere Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirmekten onur duyuyorum. Engelli kardeşlerimizin sorunları hepimizin sorunudur. Yaklaşık 8.5 milyon engellimiz ulaşım,sağlık,eğitim ve istihdam sorunları yaşıyor. Bu sorunları çözmemiz gerekiyor. 

Çalışabilecek durumdaki 1.815.000 engelliden sadece 345 bini çalışabiliyor. Kamuda bile engellilerin 44 bin kadrosu olmasına rağmen sadece 18.600’ü dolu. Biz hükümete engellilerin sorunlarını aşmak için destek vermeye her zaman hazırız“ diyerek düşüncelerini ifade etti.

http://www.gercekgundem.com/?p=517152

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ