Ardanuç ilçesi engelli dostu olma yolunda hızla ilerliyor


Artvin il genelinde yıllardır şikayete konu olan en büyük engel mimari engellerdir. Bunun için il genelinde kurulmuş olan sivil toplum örgütleri ve yasal zorunluluk nedeniyle öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binaları mimari düzenlemelerle engellerin önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.

Yasal zorunluluk olarak 2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı Özürlüler Yasası’yla tüm Türkiye’de değişim ve dönüşüm hamleleri için tanınan 7 yıl süresi tamamlanarak ek süre ile yedi yıldır yapılmayan değişiklikler yapılmaya çalışılıyor. Bunun en güzel örneği Ardanuç Kaymakamlığı hizmet binasında engelli vatandaşlar için yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. Tarihi bina olan Ardanuç Kaymakamlığı, Kaymakam İbrahim Civelek’i duyarlılığıyla engellilerin ulaşımı kolaylaştırıldı. Kaymakamlık binasına rampa ve merdiven trabzanına monte edilmiş özel asansörle artık engelli vatandaşlar derdini Kaymakam İbrahim Civek’in makamına çıkarak hizmeti birinci elden en medeni şekilde alacak.
 
Bu değişim Ardanuç ilçesinde diğer kurumlara da örnek olacak çalışma halk tarafından takdirle karşılanıyor.
 
Ardanuç’taki engelli derneği yaptığı değerlendirmede: “Ayrıca Ardanuç ilçesinde yapılan 96 yatak kapasiteli Engelsiz Yaşam Merkezi yakında hizmete girecek olmasından dolayı örnek uygulamalarla ilçe, engelli dostu olma unvanını yakında değişim dönüşümle başaracak. Ardanuç ilçesi aynı zamanda yapılan dev yatırımla ilçenin kalkınmasına ve tanıtımında ön plana çıkacak. Ardanuç hak ettiği diğer hizmet birimlerine kavuşması değerli idarecilerin duyarlılık ve hassasiyet göstererek uygulamalar dikkat çekecektir.
 
Ardanuç halkı olarak her güzel uygulama ve projeleri destekliyor Ardanuç Kaymakamı İbrahim Civelek’e teşekkür ediyoruz. Hükümet Konağı’na engelli vatandaşlarımız için engelli rampası ve engelli asansörü yapılmıştır. Engelli vatandaşlarımızın kullanımına yönelik ilçemiz hükümet konağına giriş yapabilmeleri için engelli rampası ve üst kata çıkış yapabilmeleri için engelli platformu (engelli asansörü) yaptırılmış olup, engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.” dediler.
http://www.08haber.com/haberGoster.php?hid=8176

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ