786 KİŞİNİN ÖZÜRLÜ VE EVDE BAKIM ÜCRETİ KESİLDİ

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mahmut Şahin, özürlü ve evde bakım aylığı alan786 kişinin maaşının kesildiğini söyledi.

Özden Kardeşler Huzurevi'nde düzenlenen basın toplantısında 2012 yılını değerlendiren Mahmut Şahin, birey, aile ve toplum refahını arttırmak amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

Osmaniye’de evde bakım ücreti alan ve başvuru yapıpta sıra bekleyenlerin sayısının 8 bin 865 olduğunu ifade eden Şahin, "Osmaniye'de 4 olan kuruluş sayımız 7'ye çıktı. Böylelikle birer çocuk evi, çocuk yuvası, kadın ve çocuk ilk kabul birimi kazandırıldı. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile mevcut kuruluşlarımızın bakım onarım ve yenileme çalışmaları için 1.5 milyon lira harcama yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden 9.1 milyon lira yatırım yapıldı. Halen 80. Yıl Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezi, kadın konukevi, kadirli ilçesinde engelsiz yaşam merkezi inşaatları devam ediyor. Müdürlüğümüz bünyesinde ailelere yönelik eğitim, iletişim, sağlık, iktisat ve hukuk alanlarında eğitimler veriliyor. Huzurevlerini, halkın evi haline getirmek en büyük arzumuz. Bu anlamda huzurevi bahçemizi halka açarak burada kalan yaşlılarımızın sosyal bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

2013 yılında ilçelerde de müdürlükler açılacağını belirten Şahin, birey, aile ve toplum refahını arttırmak amacıyla çalışmalara titizlikle devam ettiklerini söyledi.
 http://www.aktifhaber.com/786-kisinin-ozurlu-ve-evde-bakim-ucreti-kesildi-711317h.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ