5 yıl Sonrasına Gün Vermişlerdi, Engelli Vatandaşın Diş Sorununu Kaymakamlık Çözdü

Çatalca Binkılıç mahallesinde yaşayan 40 yaşındaki bedensel engelli vatandaşın diş sorunu Kaymakam Taşdan’ın devreye girmesi ile çözüm buldu.
Geçtiğimiz aylarda Kaymakam Taşdan’ı ziyaret eden bedensel engelli Ahmet Dinç’in ailesi, engelli çocuklarının diş konusunda problem yaşadıklarını, kendi paraları ile bile olsa Ahmet’in çenesindeki fiziksel bozukluktan dolayı diş hekimlerinin tedavi noktasında istekli olmadıklarını ve bu sorunu çözecek hekim bulamadıklarını Kaymakam Taşdan’a anlatmışlardı.
Ayrıca Çapa Tıp Fakültesinde bu dalda uzman hekimlerin olduğunu ancak, aşırı yoğunluktan ve polikliniklerin tadilatta olmasından dolayı ancak 5 yıl sonrasına randevu verildiğini dile getiren engelli ailesi, bu konuda Kaymakam Taşdan’dan yardım istemişlerdi.
 Özel Araç Tahsis Edildi
Engelli ailenin durumu anlatması ile konu ile yakından ilgilenen Kaymakam Taşdan, Ahmet Dinç’in diş tedavisi için özel araç tahsis etti. Tedavi günleri Binkılıç’taki evinden alınarak İstanbul şehir merkezindeki hastanelere götürülen Ahmet Dinç, tedavi sonrası tekrar evine bırakılıyor.
4 Hastane Gezdi, Son Durak Esenyurt Oldu
Çapa Tıp Fakültesinde aşırı yoğunluktan 5 yıl sonraya gün verilmesi sonucu Ahmet Dinç, Haseki’ye sevk edildi, burada da tedavi edilemeyeceği söylenen hasta, oradan Okmeydanı’na ve en sonunda şu an tedavisi süren Esenyurt devlet hastanesine sevk edildi.  Burada Kaymakamlık Şoförü Turhan Törün’ün girişimleri ile daha önce Çatalca’da diş hekimliği yapan ve şu an Esenyurt devlet hastanesinde görev yapan Cem Çökük ile irtibata geçildi. Konu ile yakından ilgilenen ve elinden gelen herşeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden diş hekimi Cem Çökük derhal tedaviye başladı.
Hayır Duaları Yeter
Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Kaymakamlık Personelinden Turhan Törün ise, ‘’kaymakamımızın talimatı ali Ahmet kardeşimizin diş sorununu çözmek üzere yollara düştük; Ancak işler hesap ettiğimiz gibi olmadı. İlk önce Çapa Tıp Fakültesine gittik ve burada diş kliniklerindeki tadilattan ve yoğunluktan 5 yıl sonrasına randevu verildiğini öğrendik. Buradan Hasekiye, sonrasında Okmeydanı hastanesine gittik. Okmeydanı’nda da 1 yıl sonrasına randevu verildiğini öğrendikten sonra, daha önce Çatalca’da görev yapan diş hekimi Cem hocamızla irtibata geçtik ve Kaymakam Bey’in selamını ilettik. Konu ile yakından ilgilenen hocamız hemen tedaviye başladı. Şu ana kadar 5 kez İstanbul’a gittik ve tedavi süreci hala devam ediyor. Ahmet kardeşimizin özrü nedeni ile haftada sadece 2 diş çekiliyor.
Hastane dönüşü Ahmet Dinç’in ve ailesinin Kaymakam Taşdan’ın bu imkânı kendilerine sağlamalarından dolayı son derece memnun olduklarını söyleyen Turan Törün, ‘’önceden makam aracı olarak kullanılan minibüsün ihtiyaç sahibi hasta vatandaşların hizmetine sunulması ile her gün akşam eve dualarla uğurlanıyoruz. Hastane dönüşü evlerine bıraktığımız hastalar bol bol dua ederek Allah razı olsun diyorlar. Yapılan hizmet sonrası bize bu hayır duaları yeter. ’dedi.
 http://www.catalca.gov.tr/engelli-vatandasin-dis-sorununu-kaymakamlik-cozdu.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ