ÖSYM KPSS Görme ve işitme engelliler tercih kılavuzu 2012


ÖSYM KPSS Görme ve işitme engelliler tercih kılavuzu 2012

ÖSYM sitesi Görme ve işitme engelliler özürlüler için özel kpss tercih kılavuzu hazırlayıp yayımlandı. işte Görme ve işitme engelliler kılavuzu bilgileri.


ÖSYM sitesi Görme ve işitme engelliler özürlüler için özel kpss tercih kılavuzuhazırlayıp yayımlandı. işte Görme ve işitme engelliler kılavuzu bilgileri.

Haberin detayları:

Kılavuzun sesli ve görüntülü olarak ÖSYM'nininternet sitesinde yayınlandığını bildiren Demir, ''Bu bir ilk'' dedi.

Bu hizmeti hem Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hem de Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) kılavuzlarında devam ettireceklerinin altını çizen Demir, bu uygulamaya ÖSYM'nin karar verdiğini, sivil toplum kuruluşlarının da bundan çok büyük heyecan duyduğunu ve destek olduğunu kaydetti.

YGS'ye başvuracak özürlü adaylardan ''tekerlekli sandalyeyle sınava girmek isteyenlerin'' bu talebi başvuru formunda belirtmelerinin istendiğinin anımsatılması üzerine Demir, şunları söyledi:

''Geçmiş yıllarda şunu görüyoruz. Sınav esnasında, gerek sınav görevlilerinin ya da adayınannebabalarının, tekerlekli sandalyeyle adayı sınav binasının ikinci, üçüncü katına taşıdığını görüyorduk. Bu ciddi anlamda bizi rahatsız ediyor. Bu tür olayların olmaması için bize sağlıklıbilgi gelirse aday 'tekerlekli sandalyeyle girmek istiyorum' derse biz onu asansörün, rampanın olduğu bir salonda sınava almak istiyoruz.''
http://www.mersinim.net/egitim/osym-kpss-gorme-ve-isitme-engelliler-tercih-kilavuzu-2012-h12775.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ