Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Toplantısı Yapıldı


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Toplantısı Yapıldı,

Londra Paralimpik Oyunları'nda alınan başarılı sonuçların ardından engelli sporuna ve sporculara bakışın değiştiğini söyleyen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, yakın gelecekte tesisleşme ve bedensel engelli lisanslı sporcu sayısının artırılmasını hedeflediklerini belirtti. 


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, Antalya Potobello Otel'de düzenlediği basın toplantısında federasyonun gelecek planlarını açıkladı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar 4 yıl önce göreve başladıkları zaman faal sporcu sayısının 806 olduğunu, şu an ise bin 807'si faal olmak üzere 3 bin 835 sporcu olduğunu belirtti. 

"TÜRK SPOR TARİHİNE ADIMIZI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDIK" 

Londra Paralimpik Oyunları'nda kazanılan başarıların ve ardından Ampute Futbol Milli Takımı'nın dünya üçüncüsü olduğunu kaydeden Gülpınar, "Türk spor tarihine adımızı altın harflerle yazdırdık. Bundan sonra elit engelli sporcular ve spora yeni başlayacak bedensel engelli kardeşlerimiz ilk kez yeni tesisimizle birlikte mükemmel bir kamp alanına kavuşacaklar" dedi. Gülpınar, Ankara'da yapılacak olan tesis ile ilgili olarak da şunları söyledi: 

"Tesisimizde 1 adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 1 adet ampüte futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 25 metrelik poligon, 50 metrelik okçuluk sahası, atletizm pistleri, 50 odalı kamp merkezi, fizik tedavi merkezi, sinema salonu, konferans salonu, dil ve mesleki eğitim etüd merkezi bulunacak. 

Bu proje Türkiye'de bir ilk olurken, Avrupa' da sayılı tesislerden biri olacak." 

"FEDERASYONUMUZ DA MADDİ BAĞIMSIZLIK YOLUNDA CİDDİ BİR İVME KAZANACAK" 

Spor tekerlekli sandalyelerinin alımı konusunda yurt dışına bağımlı olduklarını kaydeden Gülpınar, iktisadi teşekkül kurarak bu sandalyeleri üreteceklerini bildirdi. Bu sandalyelerin üretimi için çalışmaların başlatıldığını belirten Gülpınar, "Tekerlekli sandalyemiz çok daha ucuza mal olacak. İktisadi teşekküller kuran spor kulüpleri bu sayede bağımsızlıklarına kavuşarak önemli bir gelir elde edeceklerdir. Böylece federasyonumuz da maddi bağımsızlık yolunda ciddi bir ivme kazanacaktır" dedi. 

İyi bir tekerlekli sandalyenin yurt dışından alım fiyatının 6 ile 10 bin TL arasında değiştiğini ifade eden Gülpınar, Türkiye'de iki buçuk milyon bedensel engelli olduğunu ve bu rakamın 250 bininin sporla İlgilendiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: 

"Bu rakamın yaklaşık yüzde 20'si tekerlekli sandalye bağımlısı. 50 bin spor sandalyesine ihtiyaç duyulduğunu düşünürsek, bu üretimle birlikte her bir sandalyede 1500 TL tasarruf edilecek olsa yaklaşık 75 milyon TL yurt dışına gitmeyecektir. Ayrıca bu rakam federasyonumuzun 15 yıllık bütçesine de denk gelmektedir." 

Federasyonun Türkiye genelinde tanıtım faaliyetleri için 100 bin Euro'luk Avrupa Birliği fonuna başvuru yapıldığını da dile getiren Gülpınar, bu fonla birlikte Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun ülke genelinde bilinirliğinin artırılacağını vurguladı. 

"LONDRA'DA TÜRK SPOR TARİHİNE GEÇTİK" 

24 Kasım tarihinde Federasyon Başkanlığına seçim yapılacağını bilgisini de veren Gülpınar "Önümüzde bir seçim süreci var, bilgi birikimi yüksek ve camiamıza ciddi katkılar sağlayacak bir ekiple yola çıktık. Geçmiş 4 seneye baktığımız zaman zaman başarılarımız ortadadır. Londra'daki Paralimpik Oyunları'nda elde ettiğimiz başarılarla Türk spor tarihine geçtik. Planları gerçekleştirebilirsek 2016'da ilk 25, 2020'de ilk 10 ve 2024'de ilk 3 içinde olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ