Sarıkaya Esnafından Mavi Kapak Kampanyasına Destek


Sarıkaya Esnafından Mavi Kapak Kampanyasına Destek,
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir esnaf, engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak amacıyla mavi kapak topluyor.

Sarıkaya Baran Caddesinde Karizma Kuaför Çalışanları, İbrahim Yılmaz, Hakkı Öztürk, Faik Öztürk ve İlyas Çelen engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması amacıyla sürdürülen 'mavi kapak' kampanyası kapsamına destek olmak için 8 günde bin 500 mavi kapak topladı.
Kuaför salonuna gelen müşterilerine verdiği suların yanı sıra yolda gördükleri mavi kapakları da topladıklarını belirten İbrahim Yılmaz, "Amacımız bir engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanmasını sağlamak. Bunun içinde arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden mavi kapak topluyoruz. Ayrıca diğer esnaf arkadaşlarımızın da destek olması için bazı yerlere mavi kapak biriktirilmesi için kutular koyduk." dedi.

Yıl sonuna kadar bir engellinin tekerlekli sandalye alabilmesi için gereken 5 bin kapağı toplamayı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz,"Yeterli kapağı toplayarak, yetkililere teslim edeceğim. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Ben bu işe kendimi engelli birinin yerine koyarak, yürüyemediğimde ne tür zorluklar çekebileceğimi düşünerek başladım." diye konuştu. - YOZGAT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ