Şanlıurfa'da engelli memurlara sıcak izni

Şanlıurfa’da aşırı sıcaklar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personele sıcak izni çıktı. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, izin verme yetkisi kurum amirliklerine bırakıldı. 


        Kar, fırtına, sel gibi afetler nedeni ile çok sayıda tatilin yaşandığı Türkiye’de bu sefer az rastlanılan izin çıktı. Şanlıurfa’da her geçen gün yükselen sıcaklar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele izin hakkı çıktı. Devlet Meteoroloji Müdürlüğü sıcaklığın boyutunu ‘tehlikeli sıcaklar’ olarak açıkladı. Bu uyarıyı dikkate alan Şanlıurfa Belediyesi mesai saatlerini değiştirdi, personeli gece işe çıkardı. Valilik ise farklı bir yöntem ile sıcaklığa karşı çözüm aradı. Valilik olası olumsuzluklara karşı çözümü izin vermekte buldu. Valiliğin bu yöndeki açıklaması zor şartlarda çalışan memurları rahatlatırken kurum amirlerini zor durumda bıraktı. Amirler iş yoğunluğunu nasıl aşacaklarının derdine düştü.

        Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: “İlimiz için 25 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tehlikeli sıcaklık uyarısı yapılan günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellerden kronik hastalığı olanlar (şeker hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları vs.) ile engelliler ve hamilelerin idari izinli sayılmaları hususunda kurum ve kuruluş amirleri yetkili kılınmıştır.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ