Özel Eğitimli İmamlar, İşitme Engelliler İçin Vaazı Tercüme Etti

Cafer ZENGİN KAYSERİ, (DHA) ? KAYSERİ'de Ramazan ayı nedeniyle 7 camide özel eğitim gören imamlar, verilen vaazı işitme engelliler için tercüme etti. 

İşitme engellilerin Ramazan ayında camilerde verilen vaazı, cuma ve bayram namazlarında da hutbeyi anlayabilmeleri için özel eğitimli imamlar görevlendirildi. Ramazanın ilk teravih namazında Kayseri'deki 7 camide göreve başlayan imamlar, vaazı engelli vatandaşlar için tercüme etti. Kocasinan İlçesi'ne bağlı Yenişehir Merkez Camisi'nde 23 yıllık imam 43 yaşındaki Ercan Polat, İlçe Müftüsü Galip Koçer'in verdiği vaazı işitme engellilere işaret diliyle anlatmaya çalıştı. Ancak vaaz öncesi Kocasinan İlçe Müftüsü Galip Koçer, camide bulunan ve uygulamadan haberdar olmayan vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Koçer, İmam arkadaşımız sağır ve dilsiz kardeşlerimize verilen vaazı tercüme edecek. Bunun için kurs gördü dedi. Yapılan bu açıklamanın ardından Kayseri'de açılan kurslarda özel eğitim alan 20 imamdan biri olan Ercan Polat, Müftü Koçer'in yanında vaazı işitme engelliler için tercüme etti. 

Vaaz sonrasında açıklamalarda bulunan ve Ocak-Mart ayları arasında toplam 120 saat kurs gördüklerini dile getiren Polat, şöyle konuştu Arkadaşlarımızla birlikte Müftülüğümüzün ve Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara gittik. İlk aşamada sadece yazılı metinleri çevirebilmeyi öğrendik. Bu kurs henüz bitmedi. İkinci aşamasında da artık doğaçlama yapılan bir konuşmayı da tercüme edecek bir hale geleceğiz. Bunun için de 300 saatlik kurs göreceğiz. Amacımız bazı engelleri bulunan kardeşlerimizin dini görevlerini yapabilmelerine yardımcı olmak, onların dini bilgileri anlamalarına katkı sağlamak. Bunun içinde elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. 

CZ(OEAAA) (FOTOĞRAF) 

DHA-Genel - Türkiye-Kayseri - Cafer Zengin 

(Tür: Yurt)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ