Ordu Protokolü Görme Engelli Oldu, Futsal Oynadı


Ordu Protokolü Görme Engelli Oldu, Futsal Oynadı,

Londra Paralimpik Oyunları öncesi Ordu'da kamp yapan Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı, Ordu protokol mensupları ile maç yaptı. 

Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı'nın Ordu kampının son gününde Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, ziyarette bulunarak milli takım ile maç yaptılar. 


Maç öncesinde gözleri maske ile bağlanan protokol mensupları sahada zor anlar yaşadılar. Maçın hemen başında Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı 1-0 öne geçerken maç 3-1 Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı'nın galibiyeti ile sona erdi. Protokolün tek golü Ordu Valisi Orhan Düzgün'den gelirken Vali Düzgün maçta birde penaltı kaçırdı. 

Maçın ardından değerlendirmede bulunan Vali Düzgün, görmeden futbol oynamanın zor olduğunu söylerken, "Bu kırk dakika boyunca bizimle başa baş mücadele eden Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Bu maçın sonucunda da 3-1'lik galibiyeti hakkıyla elde ettiler. Londra'daki Olimpiyatlara katılacaklar. Bu takımımızdan çok şeyler bekliyoruz. Bugün onların gücünü ve tekniğini yaşadık. Diğer takımlara karşı bu mücadelelerini inşallah sürdürecekler ve ülkemize madalya ile döneceklerine inanıyorum."diye konuştu. 

Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı futbolcusu Ordulu olan Vedat Yavuz ise Londra Paralimpik Oyunları'ndan insanların duasıyla başarı sonuçlar alacaklarına inandığını ifade etti. Yavuz, "Görme engelli Vali, Belediye Başkanı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ilk defa sahaya Ordu'da inmiş oldu. İlkleri gören Ordu'da bizde ilk defa katıldığımız olimpiyatlarda Ordu'nun ve Ülkemizin dualarını arkamıza alıp başarı elde edeceğimize inanıyorum" dedi. - ORDU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ