Oka ve Belediye Engelliler İçin El Ele Verdi

Oka ve Belediye Engelliler İçin El Ele Verdi,
Atakum Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan engellilerin yararlanması için hazırlanan "Hediyelik Eşya Yapımı ve Takı Tasarım Kursu", Orta Karadeniz kalkınma Ajansı'ndan (OKA) onay aldı. 

İlçede yaşayan engellilerin bir meslek sahibi olabilmeleri için Atakum Belediyesi tarafından OKA'ya sunulan ve yaklaşık 4 ay sürecek olan "Hediyelik Eşya Yapımı ve Takı Tasarım Kursu" onay alırken, 15 kursiyerin katılacağı kursun ağustos ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Kurs öncesi belediye ve Amisos 55 Engelliler Spor Kulubü'nün ortaklaşa düzenledikleri engellilere yönelik düzenlenen farkındalık semineri ise büyük ilgi gördü. Psikolojik Danışman Tahsin Yazıcı tarafından Deniz Kafe-Restaurant'ta verilen seminerde, engellilere, "Engelliler ve Fiziksel Çevre" konusunda bilgi aktarımında bulunuldu. 

Engellilere yönelik çalışmalarının her geçen gün arttığını, onlarla ortak proje üretmeyi ve hayata geçirmeye çok önem verdiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "İlçemizde tüm engelli gruplarının kullanabileceği, 'Yaşam Parkı' adını verdiğimiz bir park inşa ediyoruz. Yapım aşaması sona doğru gelen parkımızda engelli kardeşlerimiz el sanatları üretimi, spor, satranç, okuma dahil pek çok etkinliği yapabilecekler. Bunun yanı sıra onların meslek edinmelerine yönelik başlattığımız girişimler sonucu yapılacak takı ve hediyelik eşya kursunun da çok faydalı olacağına inanıyorum. Onların bir meslek edinmeleri ve bunu devam ettirebilmeleri için ürettiklerini satmaları, bunun için de pazar oluşturmaları gerekiyor. Bu konularda da ben elimden geleni yaparak yardımcı olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ