MİSSS GİBİ HAREKET


MİSSS GİBİ HAREKET
Eyüp Sabri Tuncer, Altı Nokta Körler Derneği ile yaptığı işbirliği ile kolonya ambalajlarında artık Braille Alfabesi kullanacak.
Altı Nokta Körler Derneği ile yapılan işbirliği kapsamında, Eyüp Sabri Tuncer’in limon kolonyası ambalajları artık Braille Alfabesi ile üretilecek. Braille Alfabesi ile üretilen ürünler Eyüp Sabri Tuncer ürünlerinin satıldığı her yerden satın alınabilecek. Ambalajlarda Braille Alfabesinde yer almayan üçgen “Yanıcıdır” işaretinin yanı sıra “Eyüp Sabri Tuncer Limon Kolonyası” ibareleri Braille Alfabesi ile yer alacak. Braille Alfabesi uygulamasının bulunduğu ürünler pet şişe 250 ml ve pet şişe 500 ml limon kolonyaları olacak. Uygulamanın yalnızca kozmetik ve tüketim ürünleri alanında değil diğer pek çok alanda faaliyet gösteren firmalara örnek olması bekleniyor.

Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok işbirliği ile ilgili görüşlerini şöyle ifade ediyor: “Engelliler için hayatın her alanında olmak mücadelesi, hem dernek olarak hem de şahsım adına yürütmeye çalıştığımız toplumsal katılım mücadelesinde en kapsamlı ve meşakkatli kısmını oluşturmaktadır. Bu anlamda yapılan yeniliklerin, kolaylaştırıcı olacak çözümlerin üretilmesinin bizim için her zaman aydınlatıcı ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Biz her fırsatta hayata katılmak istediğimizi ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştığımızı vurguluyoruz. Bu anlamda çok köklü bir geleneğe sahip olan Eyüp Sabri Tuncer firmasının bizlerle gerçekleştirmiş olduğu bu işbirliği, umuyoruz, diğer lider firmalara da örnek olacaktır.’’

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Engin Tuncer, yeni uygulamaları konusunda şunları söylüyor: “Tüm engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanına katılım gösterebilmesi gereğine inanan bir firma olarak Altı Nokta Körler Derneği ile işbirliğine yapmaktan onur duyuyoruz. Kolonya, dünden bugüne Türkiye’de bayramlar, misafirlikler, hasta ziyaretleri gibi pek çok alanda hayatımızın bir parçası. Biz yapılan bu işbirliği ile görme engelli vatandaşlarımızın bizim için değerini ve önemini anlatmayı, hayattan kopmadan onun bir parçası olmalarını sağlamayı ve aynı zamanda kendi sektörlerinde lider olan firmalara öncü bir vizyon sunmayı hedefledik. Görme engellilerin hayattaki yerlerinin tanınmasına yönelik atılacak her adım, onların varlığını toplumumuza hatırlatarak, hayatlarını kolaylaştırmaya, üretime ve yaşama katılmalarına katkıda bulunacaktır.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ