Kırıkkale’de Engelli Vatandaşlardan Sağlık Protestosu


Kırıkkale’de Engelli Vatandaşlardan Sağlık Protestosu
Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Sağlık Ocağının girişinin dar olması ve üst katta bulunması engellileri zor durumda bırakıyor. Duruma tepki gösteren engelli dernek üyeleri yetkililerden tüm kader ortaklarım adına çözüm üretilmesi için yardım istediler.
Kırıkkale’nin Yenidoğan Mahallesinde yıllardır hizmetine devam eden Hacı Hidayet Doğruer Sağlık Ocağının bina yapısı tepki toplamaya devam ediyor. Muayene için bina önüne gelen tekerlekli sandalyeli engelliler sağlık ocağına giremiyor. Daha öncede binayla ilgili çeşitli yerlere dilekçe verdiklerini belirten Engelliler dernekleri üyeleri bu sorunun bir türlü çözüme kavuşturulamadığına vurgu yaptılar.
Engelliler ve Dostları Derneği Başkanı Bülent Yıldız ve Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Çelik, ortak bir açıklamada bulunarak konuya tepkilerini dile getirdiler.
Yıldız ve Çelik yaptıkları ortak açıklamada “Şu an önünde bulunduğumuz Aile Hekimliği binasında 8 adet aile hekimi sağlık alanında hizmet vermektedir. Her ne kadar yaşlı, hamile, engelli ve bebekli anneler bu hizmetten yararlanamasa da sağlıklı bireyler için sağlık alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Devletin vatandaşına sunduğu en önemli hizmet sağlık hizmetidir. Aile Hekimliği ise sağlık hizmetine açılan ilk kapıdır. Önünde bulunduğumuz bu bina ve benzeri binalar, biz engellilere daha dış kapıyı bile kapalı tutmaktadır” ifadesini kullandılar.
2005 yılında çıkan kanuna dikkat çeken Çelik ve Yıldız “Bilindiği üzere 5378 sayılı Özürlüler Yasası 1 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bahsi geçen yasaya istinaden, bu tarihten önceki kurumlar 7 sene içerisinde engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi ve bu tarihten sonra oluşturulacak yapılar ise tümüyle engelli vatandaşların kullanımına uygun bir şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştular.
Basın açıklamasının devamında ise “Buradan tüm kader ortaklarım adına ilgili bütün yetkililere bu soruna çözüm getirmelerini rica ediyoruz. Şimdilik rica ediyoruz, eğer Kırıkkale’mize yakışmayan bu çağ dışı görüntü bir an evvel ortadan kaldırılmazsa tepkimiz daha ağır olacaktır. Bu vesileyle başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm devlet yetkililerimizden mağduriyetimizin giderilmesi hususunda yardım ve desteklerini talep ediyoruz” dediler.
KIRIKKALE’DE ENGELLİ VATANDAŞLARDAN SAĞLIK PROTESTOSU
KIRIKKALE’DE ENGELLİ VATANDAŞLARDAN SAĞLIK PROTESTOSU
KIRIKKALE’DE ENGELLİ VATANDAŞLARDAN SAĞLIK PROTESTOSU
KIRIKKALE’DE ENGELLİ VATANDAŞLARDAN SAĞLIK PROTESTOSU
KIRIKKALE’DE ENGELLİ VATANDAŞLARDAN SAĞLIK PROTESTOSU


Kaynak : http://www.haber3.com/kirikkalede-engelli-vatandaslardan-saglik-protestosu-1442463h.htm#ixzz21jUb4yNU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ