Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: "Engelli Vatandaşların Kalplerinde Engel Yok. Kalplerinde Engel Olanlar Üzülmeliler"


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, engelli vatandaşların kalplerinde engel olmadığını belirterek, "Kalplerinde engel olanlar üzülmeliler" dedi.
Bingöl'deki temaslarını sürdüren Yılmaz, valilik tarafından Şelale Park'ta engelliler için verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bu iftar yemeğinde önemli olan kalplerde bir engel olmamasıdır. Kalplerinde engel olanlar üzülmeliler. Diğer bütün engellerin bir şekilde bir çaresi var" diyen Yılmaz, uzun yıllar maalesef engelli vatandaşların sorunlarına çok fazla duyarlı olunmadığını ifade etti.
Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Engelli vatandaşlarımız bizim bir parçamız. Son dönemlerde hükümet olarak bu konuya büyük önem verdik. Önemli adımlar attık. Önemli kanuni düzenlemeler gerçekleştirdik. Eğitiminden rehabilitasyonuna,sağlık giderlerinden evde bakımına, özürlü aylıklarından fiziki şartların engelli vatandaşlar için düzeltilmesine kadar çok çeşitli konularda adımlar attık. Bunlar yeterli mi- Hiçbir zaman yeterli değil. Bu konuda ne yapsak azdır. Engelli vatandaşlarımızın bir duasını alabildiysek bu bize yeter. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha iyi noktalara gideriz. Bir toplumun gelişmişlik, kalkınmışlık ve medenileşme düzeyi bu tür konulara ne kadar önem verdiği ile de ölçülebilir. Bu konularda Türkiyegeliştikçe, güçlendikçe, ekonomisi ve kurumlarıyla bu konulara inanıyorum ki daha çok önem ve öncelik vereceğiz. Bizim medeniyetimiz de zaten bunu gerektiriyor. Biliyorsunuz Allah'ın ayetlerinden biri 'gözler kör olmaz, asıl kör olan kalplerdir' der. Önemli olan kalplerimizin kör, engelli olmaması. Bu güzel ramazan gününde Bingöllü engellilerimizin kalplerinin gördüğünü görüyoruz. Kalplerinin çok canlı, muhabbetle dolu olduğunu görüyoruz. Değişik vesilelerle bir araya gelerek sorunlarınızı, sıkıntılarınızı paylaşacağız. Her kademede engellilerimizin yanında olacağız."
İftar yemeğine, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceran, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Etem Metehan Yaşar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Müftü Mecit Can, engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.
Muhabir: Abdullah Çelik/Sema Kaplan
Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ