Engel Tanımayan Küçük Sanatçılar


Engel Tanımayan Küçük Sanatçılar,

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim eğitimi alan engelli çocuklar, farklı bir projeye imza attı. Kendi dünyalarını, hayallerini, umutlarını resmeden öğrencilerin yaptığı afişler, bazı belediye etkinliklerinin tanıtımında kullanılmaya başlandı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde 'Engelsizmir' hedefine yönelik çalışmalar sürüyor. Belediye bünyesinde 2000 yılından bu yana engelli vatandaşlara rehabilitasyon, danışmanlık, kişisel gelişim ve destek hizmetleri veren Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim eğitimi alan öğrenciler başarıları ile adından söz ettiriyor. Katıldıkları yarışmalarda ödüller alan öğrenciler, şimdi de farklı bir projeye imza attı. Öğrencilerin, kullanılmış, büyük boy afişleri değerlendirerek, üzerine yaptıkları resimler büyük beğeni topladı. Güncel konular üzerinde çalışan ve bugüne kadar dört afiş tamamlayan öğrencilerin afişleri, bazı Büyükşehir Belediyesi etkinliklerinin tanıtımında kullanıldı. 

Küçük sanatçılar, resim öğretmeni Tolga Sakarya ile birlikte çalışıyor. Büyük boy resim yapmanın çocukları çok mutlu ettiğini söyleyen Tolga Sakarya, "Merkezimizde eğitim alan 40 öğrenciyle birlikte belediyenin hizmetlerini konu alan bir afişin yanı sıra 19 Mayıs ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili afişler hazırladık. Şimdi de Kent Arşivi ve Müzesi ile Metro'dan gelen talep üzerine iki yeni afiş hazırlıyoruz" dedi. 

(ND) 

25.07.2012 14: 42: 22 

TSI 

NNNN - İZMİR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ