İzciler engelleri aşıyor


İzciler engelleri aşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM)özürlü bireylerin yeterliliklerinin arttırılarak sosyalleşebilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor


120 özürlü öğrenci İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaz İzci Kampı’nda 1 haftalık özel izci eğitimi aldı.
   İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü İzcilik Şubesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde organize edilen 2012 Yaz İzci Kampı’na özürlü bireyler yine büyük ilgi gösterdi.

    İstanbul geneline yayılan 22 özürlüler merkezinde çocuk gelişimi uzmanı ve psikologlar tarafından seçilen özürlü öğrenciler,  Yaz İzci Kampı programına dahil oldu. Her hafta ortalama 20 öğrencinin eğitim aldığı İzci Yaz Kampı’nda özürlü bireyler, bisiklet, havuz, binicilik, ok atma, kürek, dağcılık, trekking, oryantiring, balık tutma, itfaiye, pratik sağlık, ilk yardım, resim, müzik, telsiz kullanma gibi hem psikomotor becerileri hem de düşün sanat yetileri geliştirici eğitimler aldılar.

 2012 İzcilik Yaz Kampı Müfredatında Özürlülük Bilinci ve Empati Dersi de yer Aldı.
   Özürlü bireylere paylaşma, ekip çalışması, liderlik, kurallara uyma ve sorumluluk kazandırma ekseninde gerçekleştirilen eğitimlerde temel olarak özürlü bireylerin öz yeterliliklerinin arttırılması amaçlandı. Ayrıca 2012 İzcilik Yaz Kampı Genel Eğitim Müfredatında “Özürlülük Bilinci ve Empati”  dersi de yer aldı.
   Özürlüyle Toplum arasındaki uyumun sağlanması amacıyla çalışmalar yapan (Özürlülerin Topluma Adaptasyonu – Toplumunda Özürlüye Adaptasyonu Projesi) ÖSHA ekibi tarafından gerçekleştirilen dersler, kampa Türkiye’nin dört bir yanından katılmış çocukların özürlülük konusunda bir farkındalık kazanmalarına katkı sağladı
 Her Yıl Ortalama 100 ile 150 Özürlü İzcilik Eğitimi Alıyor. 
    2012 yılının Avrupa Spor Başkenti olması dolayısıyla bu yıl daha geniş kapsamlı düzenlenen İzcilik Yaz Kampı’na 23-28 Temmuz tarihleri arasında Adana, Sinop ve Zonguldak’ta ikamet eden zihinsel özürlü bireyler de katılma imkânı buldu. Her yıl İSÖM’ün aktif desteği ile düzenlenen Özürlüler İzci Yaz Kampı’ndan 100 ile 150 arasında özürlü birey izcilik eğitimi alma olanağı buluyor.
 İSÖM 1 Milyon 857 Bin 780 Seans Eğitim Düzenledi. 
   İSÖM yetenek, eğitim ve kültür sanatla özürlüye yeni bir perspektif kazandırmak için pek çok dalda alanında uzman eğitmen kadrosu ile özel eğitim programları düzenliyor. Günümüze kadar yasal haklardan istihdama, spordan kültür sanata pek çok branşta İSÖM, 1 Milyon 857 bin 780 seans eğitim düzenleyerek özürlü ve ailesinin yaşamının kolaylaşmasına katkı sağladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ