İstanbul 2020 adaylığına destek


İstanbul 2020 adaylığına destek
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Türkiye'nin 2020 olimpiyat adaylığını destekliyorum. Dünyada İstanbul'dan daha güzel bir şehir yok dedi.


Francis Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone, ABD ve Rusya bayan takımları arasında oynanan Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası finalmaçını izledi. 

Ankara'daki Ostim Stadı'nda oynanan ve ABD'nin şampiyon olduğu karşılaşmanın ardından AA muhabirine konuşan Ricciardone, Londra Olimpiyatları'nın açılış törenini televizyondan izlediğini belirtti. 

Ricciardone, ''Londra'daki açılış güzeldi. İnşallah, 2020'de olimpiyatları İstanbul düzenler. Türkiye'nin 2020 olimpiyat adaylığını destekliyorumDünya'da İstanbul'dan daha güzel bir şehir yok. İstanbulolimpiyatlar için çok özel bir yer'' diye konuştu

Dünya İşitme Engelliler Futbol ŞAmpiyonası ile ilgili de Ricciardone, uluslararasıorganizasyonları düzenlemenin kolay olmadığını dile getirerek, ''Türkiye önemli birorganizasyonu çok güzel bir şekilde düzenledi'' dedi. 

Ricciardone, şöyle konuştu: 

''Sporu çok seviyorum. Spor, din, dil, engelli ve engelsiz ayırt etmeden herkesi bir araya getirir. Bugün burada bulunmaktan dolayı hem ABD, hem de Rusya adına çok mutluyumSpor, engelli arkadaşlarımızı ve insanları güçlendirmekteSpor, hepimiz için çok olumlu birşey. Kendinizi mutlu hissetmenizi sağlıyor. Politikanın sonuçları her zaman olumlu olmuyor.'' 

-Büyük sevinç yaşadı- 

Ricciardone ve eşi, ABD'nin Rusya'yı 1-0 yenmesi üzerine büyük bir mutluluk yaşadı. Ricciardone, maç sonrası dünya şampiyonu olan İşitme Engelliler ABD Milli Takımıfutbolcularını tebrik etti ve oyuncuların sevincine ortak oldu. 

Büyükelçi, ABD'li futbolcularla da hatıra fotoğrafı çektirdi. 

AA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ