İşitme Engelliler İçin İşaret Diliyle Vaaz Verilecek

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Ramazan ayı boyunca 7 camide işitme engelliler için işaret diliyle vaaz ve hutbelerin tercüme edildiğini açıkladı. Bu sayede cuma hutbeleri ve vaazları dinleyememe problemlerini ortadan kaldırdıklarını vurguladı. 

İşitme engellilerin daha önce camilerde cuma namazlarında hutbe ve vaazları dinleyemediğini aktaran Maraşlıgil, şu bilgileri verdi: "Bu insanlarımız sadece namazlarını kılıp gidiyorlardı. Başlatılan uygulamayla işitme engelli vatandaşlar da artık vaaz ve hutbeyi anlayabilecek.



 Hal dili ile kendilerini ifade etmeye çalışan vatandaşlarımızın dini bilgilerine katkıda sağlamak amacıyla başlatılan uygulamanın daha da geliştirilmesi için gayret göstereceğiz. Dünya da iki çeşit insan vardır. Özürlüler ve her an özürlü olmaya aday olanlar. Şunun da altını özellikle çizelim ki verilen nimet ölçüsünde imtihana tabi tutulan insanların engelli olanları sabır ile imtihanda iken fiziki herhangi bir engeli olmayanların ise yine şükür ile imtihanda olduklarını unutmamalıdırlar. Şu mübarek Ramazan ikliminde Rabbimizden engelli kardeşlerimize sabr-ı cemil, 'şimdilik' engeli olmayanlara şükrü tavsiye ediyoruz. Diğer taraftan açtığımız kurslarda başarı ile sertifika alan hafız görevlilerimizce ilimizde Ramazan boyunca 12 camide hatimle teravih namazı kıldırılacak olup, talep olması halinde ileriki yıllarda bu sayı daha da artırılacak." 


Müftü Ali Maraşlıgil, Ramazan ayı boyunca hazırlanan irşad programları kapsamında müftü, müftü yardımcıları ile birlikte tüm ilçeleri dolaşarak, ilin haricinde gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde tespit edeceğini anlattı. Verilen hizmetlerin seviyesinin daha da yükseltilmesini sağlamak amacıyla genel bir tarama yapılacak. Bu yılki teması 'selam' olan Ramazan ayında birlik ve beraberlik içerisinde değişik etkinlikler icra edilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ