Fitre ve zekatı engellilere verin

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, hayırseverlere, fitre ve zekatlarını derneğe vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı, özellikle hayırsever işadamlarına seslendi. Derneğe verilecek fitre ve zekatlarla bir bedensel engellilerin hayata umutla bakacağını belirten Yıldız, “Manisa sanayi açısından büyük bir il. Bu nedenle özellikle hayırsever işadamlarımızın bu yılki fitre ve zekatlarını derneğimize vermelerini talep ediyoruz” dedi. Yıldız, bir engelli için akülü tekerlekli sandalyenin hayati önem taşıdığına dikkat çekip, “Dernek olarak yapılan bağışlar neticesinde bazı engelli arkadaşlarımızı akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturduk. İl Özel İdaremiz de bize bu konuda gereken desteği sağlıyor. Ancak bu destek nereye kadar sürecek. Bunun için hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
Yıldız, şu anda derneklerine kayıtlı 650 bedensel engellinin bulunduğunu ve 47 engellinin acil olarak akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacının bulunduğunu hatırlattı. Bir akülü tekerlekli sandalyenin 2 bin 500 TL olduğuna değinen Yıldız, “Bir engelli vatandaşımızın bu parayı kendi başına karşılaması çok zor. İşi olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan engelli bu parayı karşılayamaz” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ