Engellilerin İstihdam Beklentisi Sürüyor


Engellilerin İstihdam Beklentisi Sürüyor
Engelli vatandaşlar kamuda istihdam edilmek üzere kendilerine tanınan haklardan yararlandı. Henüz işe yerleştirmeler başlamadığından dolayı engelli vatandaşların iş bekleyişleri sürüyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin kamuda istihdam edilmeleri için sınava girip müracaat işlemlerini tamamladıklarını vurguladı. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in 15 Ağustos 2012 tarihinden sonra işe yerleştirilmelerini olacağını yönündeki açıklamasını hatırlatan Şirin, şöyle dedi.
“Bilindiği gibi engellilerin kamuda istihdam edilmeleri için sınav ve ilkokul, ortaokul mezunları için kura çekilmesi için müracaatlar tamamlanmış durumadır. Bu konuda engelli arkadaşlarımızın heyecanlı bekleyişi devam etmektedir. Ancak kuraların ve yerleştirmelerin ne zaman yapılacağına dair arkadaşlar beklenti içindedir. Biz bu konuda geçen ay Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile yaptığımız görüşmelerde bize bu yerleştirmenin ve kuraların yapılmasının Ağustos ayının ortalarını bulacağını söylemişti. Büyük ihtimalle de Ağustos’un 15’inden sonra bu yerleştirmelerin olacağını bekliyoruz. Bu konuda bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ