Engellileri kullanarak vatandaşı soyuyorlar


Ardeşen Engelliler Derneği başkanı Adem Kuyumcu, “Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin dışından çok uzak illerden gelerek engelliler için dergi, gazete ve benzeri şeyler satanlar artmıştır. Bu kişilerin sattıkları dergi,
gazete ve benzeri şeyler karşılığında toplanan paranın engellilere hiçbir faydası yoktu. Bu paralar engellilere ulaşmıyor ve söz konusu çoğunluğu uydurma derneklerin adına toplanan yardım paralarının da nereye gittiği bilinmemektedir” dedi.
“Söz konusu yardım toplamalar kendi çıkarları için insanların din ve acıma duygularını sömürerek rant haline getirmiş kişilerin kurdukları uydurma derneklerin faaliyetleridir” diyen Kuyumcu, “Yardım yapmak isteyen hayırseverlerin bölgemizde aktif çalışma halinde olan, tekerlekli ve akülü sandalye, protez, işitme cihazı ve ramazan paketi gibi yardım faaliyetlerini yürüten, engellilerin hayata eşitkatılımı için çalışmalar yapan, faaliyetleri şeffaf şekilde izlenebilen Ardeşen Engelliler Derneği’ne destek olmalarını temenni ediyoruz. Ardeşen Engelliler Derneği esnafları gezerek, halkın arasında dolaşarak bu türyardımlar toplamamaktadır. Derneğimiz engellileri ajite etmemektedir” diye konuştu.
İhlas Haber Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ