Engelliler İçin Hazırlanan Kurs Onay Aldı


Atakum Belediyesi'nce engellilerin yararlanması için hazırlanan, "Hediyelik Eşya Yapımı ve Takı Tasarım Kursu", Orta Karadeniz Ajansı'ndan (OKA) onay aldı.

İlçede yaşayan engellilerin bir meslek sahibi olabilmeleri için Atakum Belediyesi'nce OKA'ya sunulan ve yaklaşık 4 ay sürecek olan kursun onay aldığı, 15 kursiyerin katılacağı kursun Ağustos ayında başlayacağı bildirildi. 


Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, yaptığı açıklamada, üretime çok önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemizde tüm engelli gruplarının kullanabileceği, 'Yaşam Parkı' adını verdiğimiz bir park inşa ediyoruz. Yapım aşaması sona doğru gelen parkımızda engelli kardeşlerimiz el sanatları üretimi, spor, satranç, okuma dahil pek çok etkinliği yapabilecek. Bunun yanı sıra onların meslek edinmelerine yönelik başlattığımız girişimler sonucu yapılacak takı ve hediyelik eşya kursunun da çok faydalı olacağına inanıyorum. Onların bir meslek edinmeleri ve bunu devam ettirebilmeleri için ürettiklerini satmaları, bunun için de pazar oluşturmaları gerekiyor. Bu konularda da elimden geleni yaparak onlara yardımcı olmaya çalışacağım."

Muhabir: Mustafa Çavuş

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ