Engelliler Engelsiz Cami İnşa Edecek

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi'nin girişimiyle engelli vatandaşlara hizmet verebilecek özelliklere sahip bir cami yapılması için dernekleşme çalışmalarına başlandı. 

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Aşkın Şentürk, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek bir cami yapılması amacı ile çalışmalar yürütecek olan derneklerinin kuruluş çalışmalarını başlattıklarını ve resmi başvuruların ardından derneğin kurulduğunu açıkladı. 


Sakarya Engelliler Camii Derneği ismindeki oluşumla ilgili açıklamalarda bulunan Şentürk, "Engeliler Camii ve Kur'an Kursu Yapma ve Yaşatma Derneği'nin tüzüğünü hazırladık. Gerekli girişimleri yaptık. Tüzük konusunda biraz zorlandık çünkü dünyada ilk kez bu statüde bir dernek kuruldu. Yani bizim tüzüğümüz bizden sonrakilere örnek olacak" ifadelerini kullandı. 

2,5 dönümlük bir alan üzerinde düşündükleri caminin yanında; Kur'an kursu, kütüphane, sosyal alanlar gibi mekanların olacağını belirten Şentürk, çalışmanın engellilerin ibadet edebilmeleri için sembolik bir önemi olacağını söyledi. 

Dünyada ilk kez engellilere yönelik bir cami çalışması yapıldığına dikkat çeken Şentürk, "Caminin projesini kısa zaman içerisinde hazırlamaya başlayacağız. Camimizde bedensel, görme ve işitme engellilere ait 3 ana giriş olacak. Görme engelliler için sesli cihazlar ve kabartma gibi yardımcı unsurlarla birlikte, tekerlekli sandalye ile hayatını devam ettiren engelliler için de özel düzenlemeler olacak" dedi. 

Şentürk, son olarak cami projeleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek beklediklerini söyledi. - SAKARYA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ