Engelli Öğrenciler Bir Hafta Tatil Yaptı

Engelli Öğrenciler Bir Hafta Tatil Yaptı
Safranbolu Engelliler Okulu’nda eğitim alan farklı özür gruplarından 8 öğrenci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile aileleriyle birlikteİSÖM Florya Özürlüler Yaz Kampında ücretsiz 1 hafta tatil yaptı. 



Safranbolulu engelli çocukların sosyal becerilerini arttırmak ve öz yeterliliklerine destek sağlamak amacıyla Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un girişimleriyle tertip edilen İSÖM Florya Özürlüler Yaz Kampı programına özürlü ailelerinden de ilgi büyüktü. Kamp programı boyunca birbirinden ilginç ve eğlenceli sosyokültürel aktivitelere katılan Safranbolulu özürlü ve aileleri, Miniatürk, Panaroma 1453 müzelerini gezme fırsatı buldu. İSÖM tarafından düzenlenen özel boğaz turlarına da katılan Safranbolulu aileler, kamp süresince Ramazan ayına özel kamp programlarına da dâhil oldular. Kamp programı içinde “ Herkes İçin Sinema ” açık hava sinemasında film izleme olanağına da sahip olan Safranbolulu aileler, sesli ve görsel betimlemelerin özel olarak kullanıldığı erişilebilir sinemanın da tadını çıkardılar. İSÖM Florya Özürlüler Yaz Kampına katılan cam kemik hastası Sevim Doğan; özürlü ve aileleri için özel olarak tasarlanan kampla ilgili duygularını belirterek, “Kampa gelirken bir takım çekincelere sahiptim. Kamp alanında rampa var mı, sakin, temiz rahat bir yer mi, insanları iyi mi gibilerinden sorular geliyordu aklıma. Buraya geldim ve kampın müstakil evleri, her yere erişilebilir yolları, rampaları, doğası, denizi o kadar etkileyici ve güzel ki, böyle bir hizmetin özürlülere ulaştırılmasına vesile olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Ayrıca Safranbolu’ya bakım evi açılması talebinde de bulunan Doğan, benzer kampların Anadolu’daki il ve ilçelerde de olmasını istediklerini ifade etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ