Engelli Asansörleri İle İlgili Müthiş Skandal


Engelli Asansörleri İle İlgili Müthiş Skandal

İstanbul'da, özellikle yaşlı, hamile, bebekli ve bedensel engelli vatandaşların kullanması amacıyla kurulan ve 'Engeli Asansörü' olarak bilinen yaklaışk 32 asansörün en az bir buçuk yıla yakın bir süredir çalıştırılamadığı ortaya çıktı..


İstanbul'da, özellikle yaşlı, hamile, bebekli ve bedensel engelli vatandaşların kullanması amacıyla kurulan ve 'Engeli Asansörü' olarak bilinen yaklaışk 32 asansörün en az bir buçuk yıla yakın bir süredir çalıştırılamadığı ortaya çıktı...

Başta Metrobüs ve bazı işlek cadelerdeki üst geçitlerde bulunan bu asansörlerin, çok uzun süre çalıştırılmaıkarı için, içlerindeki asansör mekanizmasının zamanla paslanarak kullanılamaz hale geldiği de belirlendi.

Kimi yerlerde, giriş kapılarına metal panelvanlarla, kaplama da yapılan bu asansörlerin ne zaman çalışacağı ise merak konusu oluyor. Zira bu asansörlerin, bazı üst geçitlerde, akşamcıların tuvaleti haline geldiği ve çevreye pis koku yaydığı da hatırlatılarak; yaşanan olumsuzluğun sağlık açısınan da tehdit haline geldiğine dikkat çekiliyor.

Konu ile ilgili olarak aradığımız İETT Genel Müdürlüğü yetkilileri, sorularımız tüm ısrarlarımıza rağmen yanıtsız bırakırken, bir yıl önce İETT'de yönetici kademesinde çalıştıktan sonra emekli olan ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kişi, asansörlein çalıtırılamamasının asıl seebinin, yüklenici firma ile İETT arasındaki ödeme protokolünden kaynaklandığını ifade etti.

Söz konusu 32 asansörden sadece Edirnekapı Metrobüs istasyounnaki asansörün çalıtığına işaret edilirken, kalan tüm asansörlerin, pislik içinde çalımaz bir halde olduğuna dikkat çekiliyor.

egemengazetesi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ