ENGELLERİ BİZ KOYDUK!



ENGELLERİ BİZ KOYDUK!

Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nda yaşanan aksaklıkların Türkiye Futbol Federasyonu’nun devre dışı bırakılması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Bugünfinali yapılacak organizasyon yeterli destek ve önemi göremeyince işler ters gitti


Ankara’da bugün oynanacak Türkiye-Mısır final maçı ile sona erecek olan Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nda yaşanan olumsuzlukların tamamen koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

İlki 2008 yılında Yunanistan’da gerçekleştirilen ve dönemin Futbol Federasyonu BaşkanıHasan Doğan’ın büyük önem verdiği organizasyonun, TFF devre dışı bırakıldıktan yeterli desteği ve önemi göremediği ortaya çıktı.
TFF bünyesinde etkinlik gösteren ve engelli futbol branşlarını koordine eden Ömer Gürsoy yönetimindeki kurulun Mahmut Özgener federasyonu tarafından devre dışı bırakılmasından sonra, “Görme”, “İşitme”, “Bedensel”, ve “Zihinsel” engelli futbol takımlarının sadece bağlı oldukları federasyonların inisiyatifinde faaliyet gösterdiği bildirildi.

Yine Mahmut Özgener döneminde tüm engelli futbol branşlarının TFF bünyesinde toplanması önerisine sıcak bakmayan genel müdürlüğün, özellikle uluslararası etkinliklerin finansmanı ve koordinasyonunda yetersiz kalmasının Ankara’daki Dünya Şampiyonası’nda yaşanan olumsuzlukların ortaya çıkmasına sebep olduğu ifade edildi. Özgener’in teklifine 4 engelli federasyonunun genel kuruldaki oy haklarının kaybolacağı gerekçesiyle karşı çıktığı ileri sürüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yasa gereği Türkiye’de faaliyet gösteren engelli futboluna her yıl düzenli olarak kaynak aktardığı, ancak Görsoy başkanlığındaki Engelliler Koordinasyon Kurulu’nun kaldırılmasından sonra, söz konusu paraların kontrolünün tamamen ilgili federasyonlara kaldığı vurgulandı.

Futbol Federasyonu geçen dönem engelli futbolu için 1 milyon 611 bin lira harcarken,2012-13 dönemi için de aynı miktarda kaynak yaratılmasını öngörmüştü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ