Antalya'da 600 Okulda Engelliler İçin Değişiklik Yapıldı


Antalya'da 600 Okulda Engelliler İçin Değişiklik Yapıldı,
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 600'e yakın okulda engellilere yönelik değişiklik yapıldığını söyledi.

Merkezi Antalya'da bulunan Mehmet Sadık Eratik Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Hasan Kırıcı ve Spor Kulübü Başkanı Kamil Çam ile sporcular, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Misafirlerini makamında kabul eden Altıparmak, Antalya'ya geldiğinde ilçelerde kurulan komisyonlar marifetiyle engellilere yönelik çalışmaları başlattığını anlattı. 


Antalya'da 600'e yakın okulda engellilere yönelik değişiklik yapıldığı bilgisini paylaşan Altıparmak, bunun yanı sıra kamu kurumları, alışveriş merkezleri, petrol istasyonlarında da engellilere yönelik düzenlemeler gerçekleştirildiğini ifade etti. Altıparmak, Antalya'nın bu anlamda önemli bir yol kat ettiğini belirterek, "Bu bizim, tabi görevimiz. Engellilerin içeri kapanmamaları, dışarıda çalışır olması, hayatın içinde olması lazım." dedi.

Dernek hakkında bilgi veren Hasan Kırıcı da genel merkezi Antalya'da bulunan tek dernek olduklarını belirtti. 1988 yılında kurulan derneklerinin 1993'te kamu yararına çalışır dernekler kapsamına alındığını dile getiren Kırıcı, 57 öğrencileri bulunduğunu, bunların 28'inin derneklerinde yatılı olarak eğitim gördüğünü anlattı. Derneğin bünyesinde kurulan spor kulübü ile çeşitli dallarda faaliyet gösterdiklerini anlatan Kırıcı, golbol takımlarının 14-18 Temmuzda Aksaray'da yapılan şampiyonada Türkiye birincisi olduğunu kaydetti. Kırıcı, ziyarete hazır bulunan Fatmanur Baki'nin de yüzme dalında Çek Cumhuriyeti'ndeki yarışmalarda madalya kazandığını ifade etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ