6 ilde engellilere sıcak tatili !!!


Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine Ankara, Şanlıurfa, Elazığ, Bursa, Bolu ve Kırıkkale valilikleri kamu görevlisi engelli ve hamilelere iki gün idari izin verdi. İdari izinle ilgili yazılar valilerin imzasıyla kurumlara gönderildi


Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Ankara'da son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve özellikle perşembe gününden itibaren hafta sonuna kadar da kuvvetli sıcak hava dalgasının devam edeceği hususu Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarından anlaşılmakla. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 25 Temmuz 2012 gün ve 6 sayılı tavsiye kararı uyarınca ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, rapor ile tevsik edilen şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri raporlu engelli personelin 26-27 Temmuz 2012 (perşembe-cuma) tarihlerinde sağlık-idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarından uygulamanın derhal yapılmasını istedi.
ELAZIĞElazığ’da kamu görevlisi engelli ve hamilelere, aşırı sıcak hava nedeniyle 2 gün idari izin verildi. Elazığ Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, idari izinle ilgili Vali Muammer Erol imzasıyla kurumlara yazı gönderildiği belirtildi.

Bu yazıda, ”Hava sıcaklıklarının aşırı derecede seyretmesi nedeniyle Başbakanlığın 2002/58 sayılı genelgesi gereği 26-27 Temmuz Perşembe ve Cuma günleri, ilimizde görev yapan engelli ve hamile personelin 2 gün idari izinli sayılması Valiliğimizce uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildiği kaydedildi.
BURSABursa Valiliği, hava sıcaklıklarının artmasından dolayı, engelli ve hamilelere 2 gün idari izin verildiğini bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojinin, Bursa’da son günlerde etkili olan hava sıcaklığı ve aşırı nemin daha da artacağını bildirmesi nedeniyle, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 26 ve 27 Temmuz’da idari izinli sayılacağı belirtildi.
BOLUBolu'da sıcak hava nedeniyle kamuda çalışan engelliler, hamileler, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar, valilikçe 2 gün idari izinli sayılacak 26 Temmuz 2012 Perşembe, 15:49:26 ..Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sıcaklıkların olumsuz etkileri nedeniyle kamuda çalışan engelliler, hamileler, yaşlılar ve kronik hastalığı bulunanların İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca bugün ve yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.
Öte yandan, Bolu Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, temmuz ayı ortalamasının 27 derece olduğu Bolu'da, sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ile 10 derece üzerinde seyrediyor. Sıcaklıklar bugün en yüksek 37 derece olarak ölçüldü.

KIRIKKALEKırıkkaleValiliği, hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine, tüm özel ve kamu kuruluşlarında görevli hamileler, çeşitli hastalıkları bulunanlarla, engelli personelin yarın için bir gün süreyle idari izinli sayılacağını açıkladı.
İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Yardımcısı Rifat Ata başkanlığında toplanıp, aldığı kararı kamuoyuna paylaştı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve özellikle haftasonuna kadar da kuvvetli hava dalgasının devam edeceği hususu Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin raporlarından anlaşılmaktadır. Bu sebeple ilimizde tüm özel ve kamuya ait kurum ve kuruluşlarda görevli hamile, şeker, kalp, damar, beyin, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri raporlu engelli personel, 27 Temmuz 2012 Cuma günü idari izinli sayılacaklardır."
ANTALYA NEMDEN GÖRÜNÜYORAşırı sıcaklar tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da yaşamı olumsuz etkiliyor. Turizm kenti Antalya’da hayatı olumsuz etkileyen yüksek nem oranı, fotoğraf karelerine de yansıdı. Kentin kuşbakışı görülebildiği Tünektepe’den bakıldığında Antalya, gökyüzünü kaplayan nem tabakasının arasından güçlükle görünüyor.
Bugün öğle saatlerinde hava sıcaklığının 35 derece olduğu Antalya’da, yüzde 83’lere kadar yükselen nem oranı, hissedilir sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkardı. Kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı da bunaltıcı nem nedeniyle sakin bir gün yaşadı.
Nefes almayı bile güçleştiren yüksek nemden kaçan halk kapalı alanlarda klimalarla serinlerken, yabancı turistler ise sahilde denize girerek nemden kurtulmaya çalıştı. Gençler ise denizde su oyunları oynayarak zaman geçirdi. Arkadaşlarını, ellerinin üzerine çıkartarak havaya fırlatan gençler, ıslak eğlencenin keyfini yaşadı.
KONYA’DA SICAKTAN CADDE VE SOKAKLAR BOŞALDIKONYA’da aşırı sıcak nedeniyle cadde ve sokaklar boşalırken, dışarı çıkanlar ise parklarda ve yeşil alanlardaki gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı.Sıcak nedeniyle sokaklar ıssızlaşırken, dışarıya çıkmayı tercih edenlerin mekanı da park ve yeşil alanlar oldu. Yeşil alanlardakilerden bazıları ağaçların gölgesi altında uyuyarak, bazıları da süs havuzlarına ayaklarını sokarak serinlemeye çalıştı. Çocuklar ise tehlikeli olmasına rağman süs havuzlarında yüzerek serinledi. Sıcaklar insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiledi. Parktaki kuğular, süs havuzundaki fıskıyelerin yanında durarak serinlemeye çalıştı.
SICAKLIKLAR HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEKTürkiye’yi etkisi altına alın bunaltan sıcaklar Diyarbakır’da da hayatı olumsuz etkiliyor. Gölgede 43 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle Diyarbakırlılar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmadı. Kentin ana caddeleri ve sokaklarında az sayıda kişiye rastlanırken, dışarıya çıkanlar da serinlemek için gölge olan yerleri tercih etti.
Diyarbakır, Şanlıufra, Mardin, Batman, Şırnak Siirt’i kapsayan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar bölgede etkili olacağını açıkladı. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar artarak süreceğini belirten yetkililer, sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ile 10 ederce üzerinde tahmin edileceğini söyledi.Yetkililer, kuvvetle sıcak hava dalgası nedeniyle, özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların saat 10.00 ile 16.00 arasında güneşte kalmamalarını istedi.
ŞANLIURFA'DA DA SICAK İZNİTürkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ”tehlikeli sıcak” uyarısı
yapacağı ağustos sonuna kadarki günlerde kentte, kamu görevlisi hamile ve emziren kadınlar, engelliler ve kronik hastalığı olanlar idari izinli sayılacak.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği hatırlatarak, özellikle kuvvetli sıcak havanın etkili olduğu günlerde vatandaşların dikkatli olması istendi.
Kamuda çalışan hamile, emziren kadınlar, kalp hastaları ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 7 gün idari izinli sayılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
”25 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ’tehlikeli sıcaklık’ uyarısı yapılan günlerde, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan personellerden ’şeker, kalp damar, beyin damar, kronik solunum sistemi, karaciğer, böbrek’ gibi kronik hastalıkları olanlar ile engelliler ve hamilelerin idari izinli sayılmaları hususunda kurum ve kuruluş amirleri yetkili kılınmıştır.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ