''Özür gruplarına göre ek süre verilecek''-

Sınavda adaylara uygulanacak testlere ilişkin de bilgi veren Demir, sınavda adaylara özür gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun ''Genel Yetenek'' ve ''Genel Kültür'' testleri uygulanacağını, 60 sorudan oluşan testler sorulacağını ve süresinin 60 dakika olacağını kaydetti.

Adaylara özür gruplarına göre ek süre verileceğini de bildiren Demir, şunları söyledi:

''Her il merkezinde Sağlık Bakanlığımız bir ambulans ve bir Acil Tıp Teknisyeni hazır bulunduracaktır. Özürlü vatandaşlarımızın başvuru ve sınav merkezlerine taşınmaları için yerel yönetimlerin desteği talep edilmiş ve bu kapsamda girişimler devam etmektedir. Özellikle özürlü vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın merakla beklediği Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın tüm özür gruplarına ve durumlarına uygun nitelikte bir yapıya bürünmesi için merkezimiz, Kasım 2011 tarihinden itibaren yoğun bir çalışma gerçekleştirmiştir. Merkezimiz öncelikli olarak özürlü vatandaşlarımızın özür gruplarına, öğrenim düzeylerine, algılama ve öğrenme yeteneklerine göre nasıl bir sınav oluşturulacağını belirlemek üzere, üniversitelerde ilgili özür grupları üzerine bilimsel araştırma yapan akademisyenlerin bulunduğu bir 'ÖMSS Bilim Kurulu' oluşturmuştur.

ÖMSS Bilim Kurulu; bilimsel bulguların yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığında özürlü eğitimi konusunda görev yapan öğretmenler ve diğer ilgili uzmanlar, Sağlık Bakanlığında özürlüler ile ilgili çalışmalar yapan uzmanlar ve hastahanelerde görev yapan doktorlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları, özürlü sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, farklı özür gruplarına mensup özürlü temsilciler ile toplantılar yapmış, özürlülerin yoğun olarak tedavi edildiği bazı merkezler ziyaret edilmiş ve görüşleri alınmıştır.''

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ